Vet bevriezen, ook wel Cryolipolyse genoemd: hoe werkt dat?

cryo

Het woord ‘Cryo’ is afgeleid van het Griekse woord ‘Kryos’ wat extreme koeling betekent. Vetcellen zijn zeer gevoelig voor de effecten van lage temperaturen. Door vetcellen met cryo te behandelen beschadigen de cellen en worden ze door het lichaam afgebroken en afgevoerd. Om de vetcellen af te koelen tot het punt waar ze beschadigen wordt gebruik gemaakt van een speciaal handstuk dat op de huid wordt geplaatst. Alle overige weefsel zoals de spieren, de vaten en de huid zijn niet gevoelig voor temperatuurwisselingen en blijven dus in tact. Dit maakt de behandeling heel veilig.

Tot voor kort was het enige alternatief om deze vetlaag te verwijderen het ondergaan van een liposuctiebehandeling. Dermatologen van de Harvard University in Boston hebben echter ontdekt dat ons vetweefsel niet tegen lage temperaturen (onder 4 ⁰C) bestand is en dan gaat kristalliseren. Circa 15 tot 30 dagen na blootstelling aan deze lage temperaturen is het vetweefsel uit elkaar gevallen en worden de restanten door de witte bloedlichamen opgeruimd. Het vet is dan voorgoed uit het lichaam verdwenen!

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat cryo therapie een veilige behandelmethode is, zonder schadelijke gevolgen voor het lichaam.
Tijdens de behandeling koelt het kopstuk de vetcellen precies daar waar u overtollig vetweefsel het liefst ziet verdwijnen. Het kopstuk koelt het gebied gedurende een bepaalde tijd tot 4 ⁰C en geven gelijktijdig een zachte elektrostimulatie, waardoor de koeling dieper in de huid doordringt – en dus meer vetcellen vernietigt – en waardoor de koude niet als onbehaaglijk wordt ervaren door degene die de behandeling ondergaat
Bij dit geleidelijk proces verdwijnen de vetcellen beetje bij beetje en worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd, via de lever en de nieren.

Weet u niet zeker of deze behandeling geschikt voor u is?

Boek hier uw vrijblijvende intake gesprek waarbij we u de mogelijkheden vertellen

Wat is belangrijk voor uw behandeling:

 1. U heeft een stabiel gewicht
 2. U heeft een BMI onder de 30
 3. U heeft geen huid aandoening op het te behandelen gebied
 4. U heeft geen lever of nier problemen
 5. U eet gezond en sport (eventueel kunt u onder begeleiding van ons hiermee beginnen tijdens uw kuur).

De voordelen van Vet bevriezen:

 • vet definitief verwijderd
 • pijnloos
 • geen operatie
 • geen herstelperiode
 • zeer veilig en effectief
 • geen bijwerkingen
 • anti-cellulitis en huidverstevigend

Zones

1 zone is een gebied van ongeveer 4x10cm. Bijvoorbeeld de bovenbuik.
De onderbuik is afhankelijk van de breedte maar is meestal een meervoudige zone, dit zelfde geldt voor de love handles, en benen.

Nazorg

Na de behandeling kunt u gewoon weer uw dag voortzetten echter, om alle vrijgekomen afvalstoffen af te voeren is het van groot belang om genoeg water te drinken en te bewegen. Dit dient minimaal 2 liter water per dag te zijn gedurende 4 week na de behandeling.

Resultaat

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig om het ongewenste vet uit de behandelde zone te laten verdwijnen. De behandelingen vinden plaats met een tussenpose van vier tot acht weken en het proces werkt door tot wel zes maanden na de laatste behandeling. Een combinatie met voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding geeft het beste resultaat en daarbij wordt er tot wel 22% reductie van het onderhuids vetweefsel bereikt. De meeste mensen hebben na slechts één behandeling al enkele centimeters verloren. Bij behandeling van gebieden waar u ook last heeft van cellulitis, zult u merken dat de huid gladder en steviger wordt. Voor een blijvend slank resultaat zijn slechts een gezond eetpatroon, voldoende beweging en een stabiel lichaamsgewicht voldoende!

Verandering van het lichaam

In eerste instantie merkt u dat kleding veel ruimer gaat zitten. Al na één behandeling kunt u enkele centimeters omvangverlies ervaren. Dat scheelt al snel een hele kledingmaat! Het grote voordeel is dat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten en de huid zich kan aanpassen aan de slankere contouren, zonder te verslappen. De eerste resultaten worden zichtbaar binnen drie tot vier weken, maar de grootste verandering ziet men na gemiddeld twee maanden. Uw lichaam is echter nog steeds vetcellen aan het afbreken en afvoeren. Dit proces gaat door tot zes maanden na de behandeling.

Afspraak inboeken

U kunt uw eerste afspraak inboeken onder "Vet bevries intake en 1ste behandeling voor de enkelvoudige" of "vet bvries Intake en 1ste behandeling voor de meervoudige zone". Vervolg behandeling kunt u inboeken onder "Vet bevries behandeling vervolg behandeling enkelvoudige zone" of "Vet bevries vervolg behandeling meervoudige zone".

TIMFIT SX-5

Actiepakketprijzen Meldt u aan voor de nieuwsbrief En ontvang direct onze scherpe pakketprijzen in uw mailbox


Reguliere prijzen p/behandeling 1x vetbevriezen enkelvoudige zone €699

Bijvoorbeeld bovenbuik of onderrug

1x meervoudige vetbevriesbehandeling €1249

Bijvoorbeeld onderbuik of lovehandles of binnenkant dijen of binnenkant boven armen

NIEUW INTRODUCTIE AANBIEDING 3-voudig vetbevries behandeling €199

3-zones verbevriezen, bijvoorbeeld lovehandles en onderbuik OF binnenkant dijen en onderbuik

Bel mij terug